Mechanische engineering

Concept engineering

Jullie opdrachtgever heeft een vraag of wens, ik kan deze vertalen naar een digitaal ontwerp.

Modularisatie

Het splitsen van machines in losse modules, zodat deze modules ook op andere locaties toegepast kunnen worden. Op deze manier kunnen de kosten in engineering en productie verminderd worden.

Detail engineering

Wanneer een concept goedgekeurd is, kan alles in detail uitgewerkt worden. Hierbij word alles in 3D uitgetekend, en worden productie tekeningen gemaakt.

3D CAD tekenen

In 3D worden alle modellen getekend, en in samenstellingen gezet. Hier kunnen we controleren of alles werkt en past zoals bedacht is. Van hieruit worden vervolgens productie tekeningen gemaakt.

Productie tekeningen

Middels productie tekeningen kan worden aangegeven hoe onderdelen of samenstellingen gemaakt moeten worden. Details en extra aandachtspunten kunnen dan op tekening worden gezet.

Productie ondersteuning

Omdat ik vanuit de praktijk het engineeringsvak in ben gerold, ben ik in staat om het productieteam in de werkplaats te ondersteunen. Ook hier komt mijn praktische ervaring goed van pas.

Berekeningen

Gedurende het engineerings traject worden er verschillende berekeningen uitgevoerd. Denk hierbij aan kosten- / krachten- / efficientie berekeningen.

Simuleren en visualiseren

Het simuleren en visualeren van een ontwerp kan helpen bepalen of een idee gaat werken. Zo kunnen er bijvoorbeeld bewegingen of krachten gesimuleerd worden. Door dit in een 3D omgeving te doen, kun je dit van alle kanten goed bekijken.